Wokgerecht met eiernoedels (Kelly)

Ik wou een stukje China naar mijn  keuken brengen, maar het is meer een gerecht op Italiaanse wijze geworden.  😉

Dat heb je als je geen recepten volgt en kijkt wat dat je in je frigo hebt liggen en  dan mix en math. Ik vind het een geslaagd recept en voor één keer in de week te zondigen en dan nog “gezond zondigen” vind ik dit een uitstekende keuze.

Al zullen misschien de “extreme foodies” en diëtisten e.d. mij misschien tegenspreken. 🙂 BTW: ik laat het niet aan mijn hart komen, het heeft mij gesmaakt. 😉

Benodigdheden: 2 personen

 • 1 rode puntpaprika
 • 1 ui
 • 3 stengels selder
 • 200gr champignons
 • verse basilicum
 • handje cashewnoten
 • peper
 • zout
 • paprikapoeder
 • olijfolie
 • 200gr eidernoedels

Bereidingswijze:

 • Snij de ui in blokjes en fruit aan in olijfolie
 • Snij de selder, champignons en paprika in stukjes en voeg deze bij de ui

Homemade pesto:

 • Doe een handje vol cashewnoten in een blender, voeg wat olijfolie toe en basilicum blaadjes. En mix dit tot een glad geheel, kruid met peper en zout. Ik doe dit allemaal op het gevoel, je kan hier eigenlijk niets verkeerd mee doen.

 • Doe de pesto bij de groenten en meng dit goed, kruid met paprikapoeder het geheel af
 • Kook wat water en voeg dan de eiernoedels toe +-4min
 • Wanneer deze gekookt zijn, dan doe je de noedels in een vergiet en voeg je de noedels bij de groenten. En meng alles goed samen.

En klaar is je gerecht.

Ik vind het lekker omdat dit gerecht een bom aan smaken bevat.

Comments