Stof tot nadenken (Kelly)

Punt 1 dat mij toch dikwijls doet ergeren is het feit dat er nog te veel aan voedselverspilling wordt gedaan. Tegen sluitingstijd in de winkel worden er zoveel dingen weggegooid, waar komt dit terecht vraag ik mij dan dikwijls af? Of op mijn werk, zijn er telkens zoveel restjes van het middageten dat weggegooid wordt. Ik kan er dan ook niet tegen dat mensen hun restjes voedsel in de vuilbak gooien. Terwijl je nog wel lekkere gerechtjes kan maken met de overschotjes, een beetje creatief zijn en je hebt een nieuw topgerecht.

Wanneer er hier toch restjes zijn omwille van het feit dat het al een paar maal is opgewarmd of dat er andere zaken op de agenda staan, dan gaan deze overschotjes naar de kippen. Dit wordt niet zomaar in de vuilbak gegooid, al hebben de kippen niet altijd geluk, want de kans is klein dat hier aan voedselverspilling wordt gedaan. šŸ˜‰

En ik hou er ook niet echt van om 2 dagen achter elkaar hetzelfde te moeten eten, dan is creativiteit een must. Voeg een paar andere ingrediƫnten toe en hoppa je hebt iets nieuws op tafel getoverd.

Punt 2 dat mij ook dikwijls aan het denken zet is het feit om vegetariƫr te worden. De 40 dagen zonder vlees heb ik al doorstaan, waarom zou het mij dan voor de rest van mijn leven niet lukken? En waarom zou ik hiervoor kiezen?

Vorige week passeerde ik een vrachtwagen met allemaal varkens in die naar hun eindbestemming werden gebracht. Man, dan breekt mijn hart. Ik ben daar eerlijk gezegd heel de dag slecht van geweest, hun blikken spookte heel de dag door mijn hoofd.

Voor sommigen lezers kan dit misschien raar klinken, maar voor de vegetariƫrs ongetwijfeld herkenbaar.

Waar ik wel die 40 dagen zonder vlees heb tegen gebotst zijn de opmerkingen van sommigen mensen. De waarom vragen dat je dan krijgt. De kritiek van dat is aanstellerij. Je hebt vlees nodig, mensen zijn carnivoren enz…

Ik maak geregeld veggie gerechtjes, okƩ dan is het zoeken naar wat te maken. Want ik wil niet elke dag sla eten.

Jullie zullen hier dus meer veggie gerechtjes zien passeren.

En mensen denk 2x na voor je iets in de vuilbak kiepert. šŸ˜‰ Wees een beetje creatief. Mijn kindjes zijn mij al beu gehoord over de verhalen in Afrika, maar het is jammer genoeg de realiteit. En denk niet dat het “een ver van mijn bed show” is, want armoede is dichterbij dan je denkt.

Misschien ben ik aan het zagen over futiliteiten, maar ik heb het dan toch gezegd. Ik ga er alvast mee aan de slag. šŸ˜‰

Of misschien zet dit andere mensen ook tot nadenken?

In ieder geval je doet ermee wat je wilt.

See you later!!!!

 

 

 

 

 

Comments