Pizza maar dan net iets anders (Kelly)

pizzabodem

We zijn weeral volop aan het experimenteren in de keuken. Ik eet wel eens graag pizza, maar zou graag een gezondere variant willen maken.

Momenteel is het een hype om het deeg te vervangen door een bodem van courgette/bloemkool (ook al meermaals geprobeerd om deze te maken, maar dit wilt niet lukken bij mij) šŸ™ De bodem blijft slap, niet krokant.

Dan maar op zoek naar iets anders. In de libelle (Nederlands weekblad) kwam ik bij een recept uit, nl. KnƤckebrƶd pizza. Maar dit recept bestond ook uit bloem. Dan maar mijn eigen tuch gegeven aan het recept en dit vervangen door kikkererwten. (want kikkererwtenmeel vond ik niet in de winkel en had geen zin om heel Belgiƫ hiervoor door te rijden)

Want als je de foodies volgt dan zou bloem ook niet goed binnen de gezonde levensstijl passen. OkĆ©, we weten allemaal dat je niet moet overdrijven. Maar ik ben een persoon die graag allerlei (toch vele dingen) wil uit testen. En als ik er dan nog een perzikenkont van krijg en een strakke buik en benen om U tegen te zeggen. Komaan dan, we geven het een kans. (ver van mijn bed show, maar luid op dromen mag) šŸ˜‰

En eigenlijk vind ik de pizza nog verrassend lekker ook. Dus een dikke duim aan mezelf.

Maar nu moet ik de ingrediĆ«nten nog juist formuleren en het aantal. Ooooh boy, eigenlijk ben ik een kluns in dat soort Ā dingen. Ik voeg een beetje van dat toe en een beetje van dat en bekom een gerecht. Maar ik zal mijn best doen om dit recept met jullie mee te delen. Want ik wil wel weten wat jullie ervan vinden.

OkƩ, het kan niet de pizza vervangen van hoe hij in Italiƫ wordt geserveerd, daar ben ik volledig mee eens. Maar ik vind dit toch ne winner.

Benodigdheden:

verse tomatensaus:

 • 5 tomaten
 • peper
 • zout
 • 1/2 ui in blokjes
 • olijfolie
 • verse peterselie

garnituur:

 • 1 mozzarella bol
 • verse basilicum
 • 2 tomaten
 • 1 ui

pizzabodem:

 • 100 gr havermout (fijngemalen)
 • 200 gr kikkererwten in blik (uitgelekt en fijngemalen)
 • 50 gr granenmengeling (zonnebloempitten, sesamzaad en pompoenpitten)
 • snuifje komijnzaad
 • snuifje zout
 • 150 ml water
 • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

verse tomatensaus:

 • Snijd de ui in blokjes en stoof aan in olijfolie
 • Snijd de tomaten in blokjes en voeg bij de ui
 • Hak wat verse peterselie en voeg toe
 • Laat alles stoven tot dat het eigenlijk een dikke brei wordt
 • Mix dit alles tot een saus en voeg peper en zout toe

pizzabodem:

 • Meng al de ingrediĆ«nten in een kom
 • Verwarm de oven op 160Ā°C
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het mengsel op de plaat, zorg ervoor dat je alles goed uitgestreken hebt
 • Zet in de oven voor 35min
 • Het deeg moet echt krokant zijn, niet meer papperig
 • Wanneer dit klaar is, dan kan je het deeg bestrijken met de tomatensaus en het garnituur, zet dit alles nog een 15min in de oven
 • En klaar is de pizza!

Smakelijk! Gustoso!

Laat me weten wat jullie ervan vinden?

Comments