Vaarwel jogging (Kelly)

Burn-out ging bij mij gepaard met flodderkledij, vooral de jogging was mijn favoriet. Zoals jullie lezen “was”. Ik had geen fut, geen zin om mij op te maken. Waarom zou ik? Ik voelde mij slecht, ik had totaal geen zin om zelfs voor de spiegel te staan. Enkel het fundamentele gebeurde. Zelfs mij wassen en aankleden putte mij uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Waarom zou ik dan nog extra energie verspillen om mij uiteindelijk enkel achter een masker te verbergen? En waarom moest ik mij verbergen? Ik voelde mij slecht, ik wou dit niet verbergen. Ik kon dit ook niet verbergen.

Gelukkig heb ik ondertussen de klik kunnen maken en heb ik de energie gevonden om toch de nodige aandacht te schenken aan mijn uiterlijk aangezien dit uiteindelijk ook ergens een manier van zelfzorg is. Want daardoor is de burn-out er in de eerste plaats gekomen; ik zette mezelf telkens op de laatste plaats.

Ik vond het ook niet de moeite om voor mezelf te zorgen. Ik moest van mezelf altijd voor anderen zorgen. Dit vond ik mijn plicht.

Terwijl nu de klik er is gekomen dat ik ook de nodige tijd aan mezelf moet spenderen. En dat het mag, moet, om  jezelf af en toe letterlijk en figuurlijk een keertje in de verf te zetten.  Koop af en toe eens een mooie outfit of een goed parfum en make-up en zet jezelf in de picture. Niet persée om je hier achter te kunnen verbergen als je je slecht voelt maar wel omdat je het waard bent om je tevreden te voelen over hoe je er uit ziet en dat je je mentaal ook beter gaat voelen als je er vanbuiten goed uit ziet. (Dit is wetenschappelijk bewezen trouwens! Je tricked je brain hiermee!)

Ik weet ook wel dat er momenten zijn dat je totaal geen zin of energie hebt. Dan zal je ongetwijfeld terug grijpen naar de vertrouwde jogging. Hier is niets mis mee. Er is uiteindelijk niets zo comfy als de ouwe trouwe joggingsbroek :).

Maar probeer dit in ieder geval te beperken ! Haal dat chique kleed nog een keertje uit de kast en blaas al het stof er af! Laat jezelf een keertje shinen zo af en toe. Ik kan je verzekeren, dit krikt je  zelfvertrouwen op.

 

 

Comments