Mijn favo ontbijtje (Evelien)

Over het algemeen krijg ik het eerste uur dat ik ’s morgens wakker ben geen hap door mijn keel. Alsof mijn maag me wil duidelijk maken dat het niet is omdat ik persée zo vroeg wil opstaan hij/zij (want is zo’n maag nu eigenlijk vrouwelijk of mannelijk?) dat ook moet doen.

Vroeger resulteerde dat heel vaak in van die gemakkelijke snelle ontbijtoplossingen die een dikke 13 op 10 scoren op de schaal van ongezond.

Sinds een tweetal jaar echter heb ik zo mijn favoriete ontbijtje. Ik maak het ’s ochtends klaar en neem het mee in een potje. Tegen de tijd dat ik op mijn werk toe kom wil mijn maag eindelijk wel wat verdiende aandacht en kan ik het op mijn gemakje beginnen leeg lepelen.

Het is ondertussen al zo’n gewoonte geworden dat mijn collega het ontbijtidee zo wat van me heeft overgenomen ondertussen en het thuis steevast het “Evelienpotje” noemt. Grappig wel, dat er ’s morgens over mij gesproken wordt aan hun ontbijttafel.

Maar wat is dat Evelienpotje dan precies?

Wel ik vertel het je graag! Het is lekker, easy klaar en ontzettend gezond en vullend!

BENODIGDHEDEN:

Blauwe bessen.Weinig calorieën (50 tot 70 kcal per 100 gram). Rijk aan vitamine A, vitamine B, vitamine C, vitamine E, vitamine K. Rijk aan mineralen en sporenelementen: ijzer, koper, selenium, kalium, zink, magnesium,…Gemiddeld meer voedingsvezels dan andere fruitsoorten.

 

Een vijftal aardbeien. Weinig calorieën (32 kcal per 100 gram).Zou het korte termijngeheugen verbeteren. Beschermd tegen kanker. Bevorderd de gezondheid van het hart. Zorgt voor een gezonde huid. Vermindert klachten van allergie en astma.

 

5 goede lepels havervlokken. (303 kcal per 100 gram). Rijk aan koolhydraten, vezels, eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen. Kortom, alles wat je nodig hebt om gezond te eten. Haver  is cholesterolverlagend en helpt tegen te hoge bloedsuikerspiegel. Havermout vult goed wat helpt bij het afvallen. Neem wel onbewerkte!

 

7 goede lepels magere yoghurt of plattekaas (ik heb het liefste met een fruitsmaakje). Rijke bron van calcium, kalium, eiwitten…

 

 

BEREIDINGSWIJZE:

Simpel! Kap gewoon lekker alles samen ;)!

 

Comments